Övning

Låt mindfulness vara enkelt
 
Jag utbildade mig till mindfulnessinstruktör vid Mindfulnesscenter.se för några år sedan och har hållit kurser både privat och på arbetsplatser. Jag kommer att ge lite tips på hur du kan träna mindfulness på denna blogg. Även om mindfulness är en skonsam träning som innehåller enkla varianter av yoga rörelser och enkel meditation bör du rådfråga läkare innan du provar och följa hens rekommendation
 
Gör din mindfulnessträning enkel. Tänk på att du bör träna flera gånger i veckan för att det ska ge effekt, gärna varje dag. 
 
Här kommer en liten enkel mindfulnessövning du kan börja med. 
 
Lägg dig bekvämt i en säng, sätt dig på en stol eller sitt i meditationsställning på golvet och håll din rygg rak och hakan något sänkt så att du känner att du sitter med värdighet ... och andas naturligt ... andas naturligt in och ut. Slut gärna dina ögon.
 
Hitta en punkt i din kropp där du känner din andning. Hitta en punkt som du lätt kan hålla fokus på när du andas.
 
Fokusera på punkten samtidigt som du andas. Låt andningen ske naturligt och andas i kroppens egen rytm samtidigt som du håller kvar fokus på punkten inom dig. Sitt så en stund och slappna av. Andas och håll fokus på punkten. Du kan börja med ett par minuters träning varje dag för att känna effekten av träningen och öka tiden något när du känner att det känns bekvämt. Om du somnar så behöver du förmodligen sova och då kan du prova övningen igen vid ett senare tillfälle.
 
Effekten av mindfulnessträning kommer ofta efter ett par veckors träning. Ibland kan det vara riktigt svårt att hålla fokus men att det är svårt betyder inte att du gör fel. Mindfulnessträning handlar om att träna på att hålla ett fokus och det kan vara svårt om vi är otränade. Efter ett par veckors träning kommer du förmodligen att känna effekt. Börja som sagt med ett par minuters träning varje dag och registrera vad du upptäcker. Skriv gärna ned det på ett papper så du kan se över tid vad du upptäckt.
1